Menu

Το ελληνικό γλυκό που προστατεύει από ασθένειες και ανεβάζει τη λίμπιντο(ΣΥΝΤΑΓΗ)

pastlei

Ποιος να το έλεγε πως τρώγοντας γλυκά βοηθούμε τον οργανισμό μας!

Με το παστέλι γίνεται ακριβώς αυτό. Γιατί έχει σουσάμι και μέλι, το οποίο μεταφράζεται σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι στρατιώτες έτρωγαν αυτά τα δύο υλικά πριν τις μάχες για να έχουν δύναμη και ενέργεια.

Αλλά και στην Αίγυπτο καταναλώνονταν όχι ως γλυκό αλλά χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο που καταναλώνονταν από τις γυναίκες επί το πλείστον, για τόνωση των ορμονών τους.

Τι άλλο μπορεί να κάνει το παστέλι για εσάς – να ρυθμίσει τη χοληστερίνη, και να βελτιώσει κατά πολύ την κυκλοφορία του αίματος, ενώ μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση του άγχους, να θεραπεύσετε την κόπωση και το σημαντικό…αυξάνει την σeξουαλική όρεξη!

Δείτε και μια συνταγή του 15λέπτου για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παστέλι: 

Υλικά

500 γρ ανθόμελο
500 γρ σουσάμι
1 φλούδα από λεμόνι ή και 1 από πορτοκάλι
1 κούπα ανθόνερο ή λίγο καλαμπόκέλαιο

Οδηγίες

Καβουρδίζουμε λίγο το σουσάμι είτε σ΄ένα τηγάνι ανακατεύοντας, είτε σε ένα ταψί στο φούρνο παρακολουθώντας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι με τις φλούδες να βράσει 10 λεπτά και το ξαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να σιγοβράζει.

Προσθέτουμε το σουσάμι

Και ανακατεύουμε το παχύρρευστο μείγμα.

Ελέγχουμε το μείγμα μας αν είναι έτοιμο ως εξής. Ρίχνουμε μια κουταλιά σε ένα μπολάκι με νερό. Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπαλίτσα είναι έτοιμο. Αν είναι πολύ μαλακή συνεχίζουμε το βράσιμο.β. Ρίχνουμε 1/2 κουταλιά σε ένα πιάτο. Αν μόλις κρυώσει (το βάζουμε στο ψυγείο ή φυσάμε για να μην περιμένουμε) ξεκολλήσει εύκολα είναι έτοιμο.Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να «ανεβούν» οι φυσαλίδες πάνω.

Με βρεγμένα χέρια το χτυπάμε με την παλάμη για να μην μείνουν κενά και το απλώνουμε (με ένα μικρό λαδωμένο πλάστη κύλινδρο)

Σε πάχος 1 εκατοστό περίπου.

Αφού κρυώσει λίγο (μετά από 10-15 λεπτά) χαράζουμε με ένα λαδωμένο μαχαίρι σε λωρίδες ή ρόμβους (σαν μπακλαβά) ή τετράγωνα. Έτσι το αφήνουμε να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου.

Έπειτα χωρίζουμε τα κομμάτια καλά ως κάτω όπως θέλουμε και τα φυλάμε σε δροσερό μέρος (όχι ψυγείο) σε ένα αεροστεγές δοχείο για πολύ καιρό. Για να μην κολλάνε μεταξύ τους μπορούμε να βάζουμε ανάμεσα κομμάτια λαδόκολλας. Είναι πολύ εύκολο μόνο προσοχή να μην παραβράσει και καραμελώσει. Το κάνω συχνά γιατί μας αρέσει.

loading...

fumara.gr

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons