Menu

Τί Θα Συμβεί Αν Βάλετε Βιταμίνη C Στο Σαμπουάν Σας; 7 Πολύτιμα Μυστικά Υγείας & Ομορφιάς

Screenshot_2

Ξέρετε ότι το αντιπιτυριδικό σαμπουάν έχει περισσότερες χρήσεις πέρα από τη θεραπεία της πιτυρίδας; Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μας:

1. Πόδι του αθλητή. Το πλύσιμο των ποδιών σας με σαμπουάν κατά της πιτυρίδας λειτουργεί για να θεραπεύσει το πόδι του αθλητή γιατί, σύμφωνα με την Beauty Gyann, περιέχει αντιμυκητιακά συστατικά που σκοτώνουν τους μύκητες στα πόδια.

2. Βλέφαρα με φλεγμονή. Σύμφωνα με το American Optometric Association, η πιτυρίδα μπορεί να προκαλέσει βλεφαρίτιδα ή φλεγμονή των βλεφάρων. Συνεπώς, συνιστάται να πλένετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων στα βλέφαρά σας.

3. Ακμή. Ορισμένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας περιέχουν πυριθειόνη ψευδαργύρου, ένα συστατικό που είναι γνωστό ότι σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Για την αντιμετώπιση των εξάρσεων της ακμής, το Leaf συνιστά να πλένετε το πρόσωπό σας με σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το σαμπουάν να εμποτίσει το δέρμα για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε με νερό. Αυτή η θεραπεία είναι επίσης αποτελεσματική ενάντια στην ακμή του σώματος.

4. Ροδόχρους ακμή. Η ψευδαργυρική πυριθειόνη που καταπολεμά την ακμή είναι επίσης αποτελεσματική στην καταπράϋνση της ροδόχρου ακμής. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης του δέρματος, πλύνετε τις περιοχές που παρουσιάζουν φλεγμονή με σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, κάθε λίγες μέρες, λέει το Leaf.

5. Ποικιλόχρους πιτυρίαση. Εάν έχετε δερματικό εξάνθημα από διάσπαρτα ροζ, μαύρα, καφέ ή λευκά σημάδια που παρουσιάζουν φαγούρα, μπορεί να πάσχετε από μια μεταδοτική λοίμωξη που ονομάζεται ποικιλόχρους πιτυρίαση.

Εάν υποφέρετε από υποτροπιάζουσα πιτυρίαση, το Drugs.com συνιστά να πλένετε ολόκληρο το σώμα σας με σαμπουάν κατά της πιτυρίδας κάθε δύο εβδομάδες για να αποφύγετε μια εκ νέου μόλυνση.

6. Αφαιρέστε το χλώριο. Εάν είστε κολυμβητής, το eHow UK συνιστά να πλένετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν κατά της πιτυρίδας μετά από κάθε κολύμπι στην πισίνα για να απομακρύνετε το τοξικό χλώριο από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

7. Βαφή μαλλιών. Εάν το τελευταίο πείραμα βαφής των μαλλιών σας απέτυχε, μην φοβηθείτε! Το Leaf αναφέρει ότι ένα διάλυμα από 20 θρυμματισμένα δισκία βιταμίνης C και μια γενναία δόση αντιπιτυριδικού σαμπουάν σε συνδυασμό με υγρό σαπούνι πιάτων (σε ίσες ποσότητες), μπορεί να ξεπλύνει τη βαφή.

Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε το αφρώδες μείγμα σε καθαρά, υγρά μαλλιά που έχετε στεγνώσει ελαφρώς με μια πετσέτα. Καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου και χαλαρώστε για δύο ώρες. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε μία φορά την ημέρα για τις επόμενες μέρες μέχρι να μην παραμείνει κανένα ίχνος βαφής μαλλιών.

 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

loading...

Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons