Menu

Τί είναι το έλαιο ροδιού- μπόνους συνταγή

FTN_Pomegranate-Seed-Oil-650x488

Το καλό έλαιο ροδιού πρέπει να είναι ψυχρής έκθλιψης και είναι από τα πιο πολύτιμα και σπάνια λάδια στον χώρο των καλλυντικών.  Σκεφτείτε ότι χρειάζονται εκατοντάδες κιλά ροδιών για να παραχθεί 1 μόλις λίτρο ελαίου.

Το έλαιο αυτό είναι ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα έλαιο με μοναδικές όμως ιδιότητες, που δύσκολα βρίσκεις στον κόσμο των ελαίων.

Είναι ένα μάλλον πηκτό έλαιο με χαρακτηριστική μυρωδιά, προσωπικά μου αρέσει πολύ, μου θυμίζει όταν τρίβουμε καρύδια, nutty smell αγγλιστί. Επίσης απορροφάται γρήγορα και έχει μεταξένια υφή.

Καταρχάς η χημική δομή του είναι μοναδική: Περιέχει punicic acid (πουνικαλαγίνη),  ένα σχεδόν μοναδικό για το ρόδι λιπαρό οξύ, το οποίο είναι εξαιρετικά θρεπτικό για το δέρμα, εξισορροπεί το Ph του. Δίνει στο λάδι του ροδιού μοναδικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αντιμικροβιακή δράση και ισχυρή αναπλαστική ικανότητα.

Τι σημαίνει όμως αντιφλεγμονώδης δράση; Σημαίνει ότι αντιμετωπίζει το έκζεμα, την ψωρίαση και κάθε είδους ερεθισμό! Όχι και άσχημα ε;

Ακόμη, διεγείρει τα «κερατινοκύτταρα», βοηθώντας στην αναστροφή βλαβών του δέρματος και την αναζωογόνηση του.

Παράλληλα, βοηθά στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος και αντιμετωπίζει τις ηλιακές βλάβες αλλά και γενικά βλάβες που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες.

Ακόμη, είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες, φλαβονοϊδή, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και άρα δρα κατά των ελευθέρων ριζών.
Το γαλικό οξύ (gallic acid) θεραπεύει πληγές και εγκαύματα, ενώ το ελλαγικό οξύ (ellagic acid) αναδομεί το κολαγόνο. Ένα απαραίτητο λάδι άρα για τις ώριμες επιδερμίδες.

Είναι  ιδανικό όμως για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και τα λιπαρά και με ακμή δέρματα, καθώς διεισδύει βαθιά χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. . Το έλαιο χρησιμοποιείται σε προϊόντα που προορίζονται για λιπαρό δέρμα, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει ερεθισμούς, να μειώσει τις ουλές και τα σημάδια αλλά και να τιθασεύσει την έκκριση υπερβολικού σμήγματος.

Αξίζει να αναφερθεί ,ότι σε έρευνες που έχουν γίνει  για την επίδραση του λαδιού αυτού σε καρκινικούς ιστούς, και συγκεκριμένα στο μαστό, έχουν αναφερθεί υποσχόμενα αποτελέσματα.

Οφέλη του ελαίου ροδιού για τα μαλλιά:
Αναζωογονεί τα θαμπά, ξηρά μαλλιά και προστατεύει από τους ρύπους. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, ενδυναμώνει τα αγγεία και βοηθά στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης, θρέφοντας τα μαλλιά σε βάθος.

Βοηθά στην αντιμετώπιση της ψωρίασης και του εκζέματος του τριχωτού της κεφαλής. Ανακουφίζει από την ερυθρότητα, τη φλεγμονή και τη φαγούρα που συνοδεύουν αυτά τα δερματικά προβλήματα.

Εφόσον εξισορροπεί το pH του τριχωτού της κεφαλής,  μειώνει τη λιπαρότητα των μαλλιών.

Σας προτείνω 3 πολύ ωραίες εφαρμογές:
Μάσκα με ζεστά έλαια (hot oil mask):Ιδανικό για μάσκα με ζεστά έλαια σε πολύ σγουρά και ξηρά μαλλιά, αφήνοντάς τα απαλά, λεία και λαμπερά.
 Ορός για χρήση με σεσουαρ-πρέσα: αν απλώσουμε μερικές σταγόνες πριν το στέγνωμα ή την πρέσα, προστατεύουμε τα μαλλιά από την φθορά της θερμότητας.
Αποτελεσματικό τονωτικό : μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με καστορέλαιο, έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο και Βιταμίνη Ε

Για να  χρησιμοποιήσετε το καταπληκτικό αυτό λάδι σας δίνω μια μοναδική συνταγή για ατοπικό δέρμα, ένα λάδι για πρόσωπο και σώμα, ακόμη και για βρεφικό έκζεμα, αν παραλείψετε τα αιθέρια έλαια.
60% αμυγδαλέλαιο ψυχρής έκθλιψης
20% σησαμέλαιο ψυχρής έκθλιψης
18% έλαιο ροδιού
2% αιθέρια έλαια (0.6%  γεράνι, 0,4% χαμομήλι, 1% λεβάντα)

 

loading...

daddy-cool.gr

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons