Menu

Καρκίνος πνεύμονα: Σώστε την υγεία σας με κόκκινη διατροφή

diatrofi-620x330

Μια φυσική χρωστική που ονομάζεται β-κρυπτοξανθίνη (BCX) δίνει σε πληθώρα λαχανικών και φρούτων, όπως η πιπεριά και το μανταρίνι, τις χαρακτηριστικές κόκκινες αποχρώσεις τους.

Τώρα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ταφτς της Μασαχουσέτης ανακάλυψαν από πού πηγάζει η αντικαρκινική δράση της χρωστικής.

«Τα αποτελέσματά μας παρέχουν εμπειρικά τεκμήρια που δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε BCX μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση όσον αφορά τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα» αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Xiang-Dong Wang. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μεγαλύτερα οφέλη διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των πειραμάτων χάρη σε δόση BCX που αντιστοιχεί σε 870 μικρογραμμάρια για τους ανθρώπους. Την ποσότητα αυτή μπορεί να πάρει κανείς τρώγοντας μία γλυκιά κόκκινη πιπεριά ή δύο μανταρίνια.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η BCX δεν μπορεί να αποτρέψει πλήρως ή να θεραπεύσει τον καρκίνο του πνεύμονα, ωστόσο τα ευρήματά τους μοιάζουν πολλά υποσχόμενα.

loading...

Εκτός από το μανταρίνι και την πιπεριά, η BCX βρίσκεται επίσης στην κολοκύθα, στην πάπρικα, στο κόκκινο πιπέρι, στην παπάγια, στο καρότο, στο ροδάκινο, στο πορτοκάλι, και στο καρπούζι.

 

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons