Menu

Ανατολίτικο ντονέρ για μερακλήδες

ντονερ-650x488

loading...

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΝΤΟΝΕΡ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ
Υλικα
600 γρ κιμα απο ζιγουρι
1400 μοσχαρισιο
2κ σ αλατι
2κγ καρυ
2κγ μπαχαρι
2κγ μαυροπιπερο
1κγ γαρυφαλλο
2κγ ριγανη
6σκελιδες λιωμενο σκορδο
2 αυγα
100μλ γαλα κρυο
1|2 κουπα φρυγανια τριμμενη
Εκτελεση
Αναμιγνυουμε ολα τα μπαχαρικα μεσα στον κιμα και ανακατευουμε!
Στη συνεχεια βαζουμε τα αυγα και το σκορδο και αρχιζουμε το ζυμωμα!
Ο κιμας πρεπει να ειναι κρυος για να μπορεσουμε να το ζυμωσουμε καλα!
Θελει πολυ καλο ζυμωμα!
Αν κολλαει βρεχουμε λιγο τα χερια μας και συνεχιζουμε το ζυμωμα!
Στη συνεχεια ριχνουμε το κρυο γαλα και ζυμωνουμε καλα!
Μετα την τριμμενη φρυγανια !
Το μυστικο ειναι στο πολυ καλο ζυμωμα!
Αφου ζυμωθει καλα ο κιμας μας τον κανουμε ενα ρολο και τον τυλιγουμε σε μια μεμβρανη!
Το βαζουμε στ ψυγειο να ξεκουραστει!
Το ψηνουμε στο φουρνο σε ταψι με λαδοκολλα στους 180 β μεχρι να ψηθει καλα!
Οταν ειναι ετοιμο κοβουμε λεπτες φετουλες και σερβιρουμε με πιτουλα τζατζικι ντοματα και μπολικο κρεμμυδι!

 

 

 

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons